Petr Čáp: Přibližujeme práci MASek veřejnosti

Petr Čáp, výkonný ředitel NS MAS ČR, o prezentačním webu NS MAS, o příbězích úspěšných venkovských projektů a o představování aktivitách MASek široké veřejnosti.

Proč jste se rozhodli vytvořit microsite mistniakcniskupiny.cz, když už jednu webovou stránku NS MAS má?
Stávalo se nám, že bylo těžké vysvětlit, co přesně děláme a jaké aktivity podporujeme. Proto jsme se rozhodli jít blíže k lidem, hovořit skrze příběhy změny, které projekty místních akčních skupin přináší na venkov. Náš web se proto zaměřuje na prezentaci příběhů, které drobné projekty podpořené díky činnosti místních akčních skupin přináší konkrétním lidem na venkově.

K čemu slouží microsite mistniakcniskupiny.cz?
Na webu člověk získá rychlý přehled o tom, jaké aktivity místní akční skupiny podporují. Konkrétní příklady malých venkovských projektů. Dále si přečtou rozhovory s představiteli MAS, dozví se názory a nápady na aktuální témata, která venkov řeší.

Jaké projekty tam najdeme?
Vybíráme na web projekty, které vždy představují ucelené téma, které MAS podporují. Například Pivovar Kocour z MAS Český sever reprezentuje podporu drobných podnikatelů. Podporu životního prostředí zastupuje projekt Klimagreen. Dále jsou tam prezentovány projekty na podporu seniorů, dětí z dětského domova, dlouhodobě nezaměstnaných, zemědělců, technologických firem a další.

Nově se začali točit i videa o zajímavých projektech MAS. Jaké jsou na ně ohlasy?
Jedna věc je najít si stránky a něco si přečíst, ale ještě jednodušší pro první setkání s tématem je zhlédnout dvouminutové video, kde je mi daný projekt představen. Máme štěstí na zdatné tvůrce a videa jsou velmi dobře přijímána jak našimi členy, tak především veřejností.

Pro koho je microsite určená?
Mezi zaměstnanci místních akčních skupin můžete čas od času slyšet velmi podobný povzdech „byl jsem na třídním srazu, a když jsem spolužákům řekl, kde pracuju, tak se mě ptali, co to je, že to neslyšeli a co teda vlastně dělám“. Náš web je cílen na širokou veřejnost, nejen pro všechny tyto spolužáky :-).

Další články

Zobrazit více článků